Mellan hägg och syrén
29
post-template-default,single,single-post,postid-29,single-format-gallery,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.2,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.3,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Mellan hägg och syrén

Inomhussådderna svämmar över i huset. Snart måste vi börja plantera ut! Ute i landen gror gräslök, ramslök, norrlandslök, spenat, trädgårdssyra, kryddor och bondbönor. Om någon vecka börjar vi bära ut svartrot, purjo, kålrabbi, bladpersilja, dill och selleri. Det blir också dags att fylla växthuset med gurka, tomater och chili. I år får chilin bo i växthuset hela sommaren – där trivs de nog bättre än på friland. Nästa vecka ska vi måla hus, stängsla för kalkonerna … och bära ut förodlingarna.

Nästa vecka ska vi plocka ramslök och göra ramslökssmör – godare örtsmör får man leta efter. Det är också dags att skörda rabarber, gräslök och den första spenaten.

I år satsar vi på massor av sommarblommor. Aster, jungfrun i det gröna, ringblommor, sommarmalva, zinnia. Namnen är så vackra.

Nu börjar omelettsäsongen – några härliga ankägg, vitlök, lite chili, norrlandslök och en topping av ramslökshack. Mums.