Hos oss finns det gott om plats för gäster.

Kompistorpet består av tre gårdar – Kärret, Dagsjön och Tallsätter. Än så länge har vi alla djur och odlingar på Kärret, men fler odlingar börjar ta form.

Gårdarna ligger väldigt nära varandra – bara lite granskog emellan. Med cykel går det på några minuter.

Kärret

På Kärret har vi alla djur och odlingar än så länge. Gården består av en huvudbyggnad, en lada, två gästhus och en stor snickarbod. Ett vedskjul och ett utedass har vi också. När du kommer och hälsar på oss kan du antingen bo på ett stort sovloft i ladan eller i något av gästhuset (tidigare undantag och drängstuga). Vi har en bastu för dig som gillar att basta.

Dagsjön

Dagsjön ligger fem minuter från Kärret på cykel. Dagsjön består av ett hus, en lada och en gammaldags tvättstuga. Vedbod och utedass förstås. Till Dagsjön hör vidsträckta åkrar som vi hyr ut till en granne och stora skogar där det finns gott om både svamp och vildsvin. I sommar ska vi renovera fönster och måla huset. Vi ska också röja mark för odlingar och påbörja renoveringen av ladan. På sikt ska vi odla i större skala och ha får. När du kommer och hälsar på bor du i huset som består av tre stora sovrum, ett vardagsrum, en matsal och ett stort bondkök.

Tallsätter

Tallsätter ligger strax intill Kärret, bara en kort promenad genom skogen. Tallsätter består av en huvudbyggnad, en lada och ett hönshus. Vedbod och utedass förstås. Trädgården är full av gammeldags blommor och stora äppelträd. Några grönsaksland finns, liksom bärbuskar.

Kolonilotten i Stockholm

I Stockholm har vi en kolonilott mitt på centrala Södermalm. På drygt 300 kvadratmeter odlar vi grönsaker med växelbruk, bärbuskar och fruktträd. Vi har fyra bisamhällen med Krainer-bin som ger härlig honung. På lotten finns en liten stuga.

Vi renoverar våra hus varsamt enligt gamla metoder. Det ska kännas som förr i tiden.