I trädgården finns alla grönsaker men också fruktträd, bärbuskar och blommor.

Trädgården är full av gamla fruktträd, blommor och grönsaker. Vi vill ha en gammaldags trädgård och är noga med att behålla gamla kulturväxter som har bott här i århundraden. Men grönsakslanden är moderna och fulla av det vi tycker är gott och nyttligt att äta.

Att balansera mellan det gamla och det nya är viktigt för oss. Gamla kulturväxter som fingerborgsblomma, kornvallmo och uråldrig humle har sin plats. Liksom nya växter som thaichili och nyzeeländsk spenat.

Fruktträden

Några fruktträd är riktigt gamla, kanske hundra år, och trädkronorna gigantiska. När de blommar i juni kan du höra ett dån från tusentals humlor och bin. Känslan när du står där under blommorna är fantastisk. Några gamla äppelsorter är röd rubin och sörmländsk kalvill. Vi har tre stora päronträd med gråpäron och flera buskar med moreller.

Bärbuskarna

Vi har mest svarta vinbär men även några buskar med röda vinbär. Dessutom finns björnbär och slånbär. Runt varje trädgårdsland växer jordgubbar och här och där finns gott om smultron.

Köksträdgården

Vi har anlagt köksträdgården i den östra delen av trädgården. Där odlar vi allt från potatis, morötter och lök till sallat, squash och frilandsgurka. Lite här och där har vi bönor, pumpa och svartkål. Blommor växer i kanterna och mellan raderna. Det ska vara både gott, nyttigt och vackert.

Kryddgården

Kryddgården är alldeles ny och inte helt färdig. I somras grävde vi bort allt ogräs, sly och gamla körsbärsbuskar och la ut en matta med grått grus. Runt om har vi börjat plantera en isophäck och vid stenarna ska det växa timjan, oregano och kungsljus. Några riktigt stora plantor av malört, romersk malört, lavender och hjärtstilla väntar på att få flytta in. I kryddträdgården kommer vi att odla allt som behövs för härliga örtsalter.

Vi odlar bara sånt som är gott och nyttigt. Och vackert.